Stroller atau Babywearing di Seoul Korea?

Since ramai yang whatsapp kita tanya ok tak bawa stroller ke korea..

Let me share this

Since ni first time travel jauh bersama anak.. Bertiga je pulak tu.. Semua sendirian berhad ๐Ÿ˜.. Macam2 pikir dalam kepala.. Risau anak sejuk.. Risau anak meragam tak nanti.. Dalam kapal terbang ok x ayra da besar kan.. Dulu 5 bulan naik kapal
terbang tido je.. Risau macamana nak susukan anak nanti.. Ok ke dukung je ayra kat sana.. Penat ke x? Ke nk bawak stroller? Ok semua dalam kepala pikir pasal anak

But as my husband always said “belum jadi lagi belum tahu kan?” Hehe

Aku bawak je boba 4g dulu.. Aku satu backpack.. My husband satu backpack.. And kitaorg ada 2 bag check in.. Haha byk x?? Satu bag penuh makanan.. Dari Senai ke KLIA2 aku da rasa sikit penat.. Hohoho lama x naik gunung kan?? Amik kau ๐Ÿ˜

Atas kapal terbang aku cakap kat my husband..

“Sayang.. Nanti sampai korea.. Kita cari stroller ya..”

Laki aku bagi green light.. Hahaha.. Yes!! Within budget la kami nak cari.. Since ada je stroller kat rumah tapi tak travel friendly.. So ingat nak cari yg sesuai tuk travel n ringan..

Sampai je Airport kitaorg gerak ke subway.. Naik escalator turun escalator.. Naik tangga turun tangga..

“Abang, takyah la beli stroller..”

Hahaha.. My husband pon agree.. Kalau ada stroller lagi leceh sebab ada yg xde lif mmg kena angkat la stroller naik kat tangga.. Tgk blog redmummy angkat stroller pon dah penat.. Huhu

Perjalanan kami tak buang masa.. Laju je kat subway tak sangkut2.. Ouh lupe kat escalator dia ada besi kt tgh nk naik tu so mmg kengkonon nk ngelat bawak stroller naik escalator mmg tak dpt laaa ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ memang kena cari lif la gamaknya..

Lagipon nk jalan senang dengan bw nih.. Lagi2 sejuk.. Baby peluk kita kan hangat je.. Senang je tertido.. Tak penat pon sebenarnya.. Yang penting pakai original SSC atau wrap.. Berat tu dah bahagi2 kat pinggang kat bahu korang.. Seronok lagi ada lah.. Kalau betul2 penat kat tempat POI ada disediakan perkhidmatan sewa stroller.. So dun worry..

Kat Nami Island kiteorang sewa stroller since aku nak feeling2 amik gambar model kan..

Kat Lotte World pon boleh je nak sewa stroller

So pilihan kami?? Happy Babywearing ๐Ÿ˜‰

P/s: Nak naik ke N Seoul Tower tu memanjang tangga.. Selamat bersenam angkat stroller ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

#tipskoreamirajijul
#kekoreakekitaayra

stroller di Korea with Ayra in Boba 4g

>

Leave a Reply

Close Menu