Review: Movie Animation Park Studio (MAPS) Perak, Malaysia

Ok ni review dari Mira.. Dah lama nak kongsikan tapi nanti orang cakap i tak support Theme Park tempatan huhu hakikatnya sebab support la kami terjah ke ย Movie Animation Park Studio (MAPS) yang terletak di Ipoh Perak dengan harapan & keterujaan yang sangat tinggi ๐Ÿค—.

Demi kemajuan industri pelancongan di Malaysia inilah review dari kami

  1. Harga tiket agak tinggi dah tak sesuai dengan jumlah permainan dan aktiviti yang disediakan. Masa Mira pergi tu harga tiket cecah seratus. So expectation memang tinggi. Huhu sila teruskan membaca..
  1. Yang paling best BoboiBoy 4D Adventure Theatre tapi boleh pulak dalam bahasa inggeris.. Sedih ๐Ÿ˜ญ Tagline โ€œTerbaikโ€ digantikan dengan AWESOME ๐Ÿ˜’ tercengang budak apa kebenda tu ๐Ÿ˜ช Apa salahnya gunakan bahasa melayu & ada subtitle kat bawahnya
  1. Lepas tu kami ke Smurf Theater. Wah tak sabar nak tengok Papa Smurf. Harapan sekadar harapan rupanya macam tengok slide presentation je ๐Ÿ˜“
  1. Permainan yang disediakan feel dia macam main permainan kat fun fair ๐Ÿ˜“ Bukan dibuat khas untuk MAPS tapi cam beli borong alatan permainan tu. Overpriced fun fair!!
  1. Macam biasa kalau kita gi theme park akan ambil maps & attraction of the day kan.. So tunggu la maskot Boboi Boy keluar untuk sesi bergambar. Excited titeee tunggu punya tunggu tarak ๐Ÿ˜–
  1. Bagi peminat Boboi Boy semestinya kami nak minum Hot Chocolate Tok Abah kan? Kami sampai seawal 10 pagi memang tak ramai orang tapi katanya air coklat Tok Abah dah abis ๐Ÿ˜† Laku keras nampak.. Tapi chocolate rolls dia awesome! ๐Ÿ˜‹ย 
  1. Teruja nak masuk Dream Zone attraction tapi rupanya tak bukak lagi time tu. Dari jauh nampak permainan dia menarik dan di buat khas untuk MAPS dan bukan mainan beli borong ๐Ÿ˜ฌ. Mahal la kan tiket RM1++ tapi tak dapat masuk Dream Zone ๐Ÿ˜ญ
  1. Rikki-rikki dari staf rupanya PIC DreamWorks belum turun lagi untuk cek area Dream Zone tu. Sebab tu la area tu ditutup untuk pengunjung.. Ok takpelah nanti dah bukak kita repeat la lagi (kataku dalam hati)
  1. Iolsss tunggu sampai malam nak tengok parade. Mesti best ada parade lampu-lampu kan?? Rupanya โ€œparadeโ€ lagi mata memandang ๐Ÿ˜‘
  1. Latest info Dreamworks & MAPS tak dapat kata sepakat ๐Ÿ˜ฑ.. Maka pembaziran yang sangat besar juta-juta ringgit buat kawasan DreamWorks tu.. Nape dari awal tak deal bebaik masa nak buat. Baik sedekah kat orang yang memerlukan ๐Ÿ˜“
  1. Sekarang MAPS nak wat renovation kawasan yang dulunya Dream Zone tu sebab kena keluarkan semua harta intelek DreamWorks. 2x pembaziran di situ ๐Ÿ™„
  1. Ayuh la ramai-ramai kite memeriahkan MAPS sebab dengarnya tak capai sale tahunan.. So dia turunkan harga!! Boleh dapatkan harga tiket RM50 jeww uolss dpt rasa apa yang I rasa dengan bayaran RM110 satu ketika dulu ๐Ÿ‘‹

Akhir kata hujan batu di negari sendiri…

Support punya pasal kita beli la gambar ni kat The Maps
>

Leave a Reply

Close Menu