Susu Pisang Korea Halal (Binggrae)

Susu pisang ni di Korea sangatlah popular.

Kalau travel ke Korea mesti cari susu pisang nih dulu dan post di instagram hehe

Actually ada 3 perisa susu ni di Korea.

Banana, Melon & Strawberry. Ketiga-tiga perisa ni mira dah try masa kat korea & memang sedaaappp

Tapi yang paling sedap perisa pisang nih laaaa.. Hari-hari lalu kat kedai macam 7E mereka mesti singgah beli susu pisang ni.

Tahu susu pisang nih boleh minum pon bile tengok Wak Doyok minum dalam rancangan Ke Korea Ke Kita (halal certified)

So bulan lepas rindu nak minum susu pisang ni takkan nak gi korea pulak kan #zyzooljanganbotakpliss so kita pergi Family Mart jela di Mid Valley pastu ternampaklah susu ni tapi tinggal perisa Melon je. Baca sini!

Terus beli sebab rindu Korea punya pasal hahaha

Tapi… sekarang tak yah pergi Korea pon dah boleh minum susu pisang ni!!! Tadi mira baru je beli 1 packet 6 kotak susu pisang korea ni!!! Rasanyaaa samaaa sedaaapppp. So kalau korang nak rasa susu pisang Korea boleh lah beli di Aeon Bandar Dato Onn

p/s: kalau kat korea dia jual dalam bentuk botol (macam dlm gambar kat kotak tu) Maybe untuk import dia buat dalam bentuk kotak tapi rasanya mantainnnn sedap

Beli kat Aeon Bandar Dato Onn 6 kotak RM27.90

Update : Kat Aeon Taman Universiti pon ada jual jugak rupanya.. hihi harga sama juga. So lagik dekat laaa nak beli pas ni

Leave a Reply

Close Menu