[Japan] : 7 Tips di Sanrio Puroland, Tokyo

Korang peminat Hello Kitty? Geram tengok barang-barang comel Hello Kitty? Tempat ni wajib korang pergi kalau mengembara ke Tokyo Jepun! Sanrio Puroland Sanrio Puroland merupakan taman tema yang terletak di Tama Centre, Tokyo. Sanrio Puroland ini adalah taman tema indoor iaitu dalam bangunan. So tak perlu risau kalau cuaca hujan ke sejuk ke. Ada pelbagai karektar dalam Sanrio Puroland […]

11 Tips Membawa Anak Kecil Mengembara Ke Tokyo Jepun

Mental kena kuat nak bawak anak mengembara nih.. Lagi-lagi travel ala backpack 💪😂😢😭 Semua sendiri.. Dari pengangkutan sendiri.. Tempat tinggal sendiri.. Mana nak pergi semua sendiri.. So perancangan tu penting Kalau hiking kita penat bawak beg hiking kat belakang badan pastu nak kejar sunset/sunrise. Dengan penat daki gunung 80 darjah lagik. Tu tak masuk jalan berlumpur. […]

11 Tips Percutian ke Tokyo Jepun 7 hari 6 malam

Tips Percutian ke Tokyo Jepun

Backpack ke Tokyo Jepun Kami acah-acah backpack ke negara matahari terbit pula kalini. Semua sendiri dari pembelian tiket flight, penginapan, pengangkutan & itinerari semua kami buat sendiri. Melalui pembacaan di google & group facebook banyak membantu persediaan kami ke Tokyo Jepun. Ramai yang tanya tips percutian ke Tokyo Jepun baru-baru ni. Izinkan mira berkongsi ya […]