[Singapore] : EZ-link VS Singapore Tourist Pass

Kami sekeluarga kebiasaanya akan ke Singapore sebagai latihan stamina kami sebelum percutian kami ke luar negara. Di samping itu kami nak biasakan anak-anak kami dengan percutian acah-acah backpack. Hihi Amat mudah jika kami menggunakan kad EZ-Link ketika menaiki pengangkutan awam di sana. Hanya tap ketika masuk dan keluar bas. Begitu juga dengan MRT. Just tap & […]

7 Tips Percutian ke Brunei 4 hari 3 malam

Alhamdulillah kali ini Zyzool Mira Travel berkesempatan menerokai negara Serambi Mekah. Bukan Aceh ya tetapi BRUNEI DARUSSALAM. Walaupun negara Brunei bukan negara pilihan untuk para pelancong, tetapi seronok untuk mira kongsikan pengalaman kami ke Brunei baru-baru ini. Jika korang tanya mira nak pergi lagi tak Brunei? Yes definitely mira nak datang lagi jika berkesempatan. Orangnya […]

[Brunei] : Alhamdulillah. Terima Kasih Brunei!

Alhamdulillah selesai sudah pengembaraan kami di Brunei Darussalam, iaitu sebuah negara yang juga dikenali sebagai “Serambi Mekah” selain negeri Aceh.   Walaupun negara Brunei bukan negara pilihan buat pelancong Malaysia tetapi seronok untuk saya kongsikan Brunei merupakan pilihan destinasi yang menarik untuk dikunjungi keluarga bukan sahaja buat pelancong Muslim malah sesiapa sahaja yang berminat untuk […]

[Singapore] : 7 Wonders Hostel

Baru berkesempatan nak share dengan korang tempat tinggal kami ketika menjelajah ke Singapore bulan Oktober 2017 yang lepas (baru sempat nak share hohoho ampunnnn). Kalini percutian kami disertai dengan adik-adik Mira. Saja je jalan-jalan nak terokai bandar Singapura. Padahal Singapore ni sebelah je dengan Johor Bahru. hihi Biasanya kami pergi balik hari sahaja. Tapi kali […]

[Japan] : 7 Tips di Sanrio Puroland, Tokyo

Korang peminat Hello Kitty? Geram tengok barang-barang comel Hello Kitty? Tempat ni wajib korang pergi kalau mengembara ke Tokyo Jepun! Sanrio Puroland Sanrio Puroland merupakan taman tema yang terletak di Tama Centre, Tokyo. Sanrio Puroland ini adalah taman tema indoor iaitu dalam bangunan. So tak perlu risau kalau cuaca hujan ke sejuk ke. Ada pelbagai karektar dalam Sanrio Puroland […]